У Српској 246 новозаражених особа, преминуло 12

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 691 лабораторијског узорка, а вирус корона потврђен је код 246 особа.

Ради се о 119 мушкарца и 127 жена, од којих су 39 млађе, 140 средње и 67 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 89 особа је из Бањалуке, 26 из Бијељине, 18 из Требиња, 16 из Козарске Дубице, по 10 из Кнежева, Приједора и Добоја, по девет из Градишке и Лакташа, пет из Прњавора, по четири из Вишеграда, Дервенте, Зворника, Угљевика и Челинца, по три из Берковића, Брода, Котор Вароша и Фоче, по двије из Гацка, Љубиња и Српца и по једна из Билеће, Лопара, Мркоњић Града, Петрова, Шамца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о 10 мушкараца и двије жене, средње и старије животне доби од којих су три особе из Бањалуке, двије из Добоја и по једна особа из Градишке, Берковића, Челинца, Дервенте, Љубиња, Шамца и Требиња.

Share With: