У Српској 230 новозаражених, пријављено 18 смртних случајева

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 597 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 230 особа.

Ради се о 98 мушкараца и 132 жене, од којих је 60 млађе, 123 средње и 47 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 91 особа је из Бањалуке, 24 из Бијељине, 17 из Прњавора, 15 из Приједора, 13 из Лакташа, 12 из Источног Новог Сарајева, девет из Источне Илиџе, по седам из Козарске Дубице, Пала и Сокоца, по пет из Кнежева, Челинца и Шипова, четири из Рогатице, по двије из Градишке и Рибника и по једна из Језера, Котор Вароша, Лопара, Оштре Луке и Српца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева. Ради се о 12 мушкарца и шест жена, средње и старије животне доби од којих је пет особа из Бањалуке, по двије из Лакташа и Лопара и по једна из Приједора, Козарске Дубице, Гацка, Брода, Дервенте, Модриче, Добоја, Бијељине, Шипова.

РТРС

Share With: