У Српској 12 преминулих, 301 нови случај заразе

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 840 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код 301 особе.

Ради се о 139 мушкараца и 162 жене, од којих су 59 млађе, 166 средње и 76 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 71 особа је из Бањалуке, 46 из Бијељине, 36 из Сокоца, 20 из Лакташа, 19 из Приједора, 13 из Градишке, 12 из Зворника, по 10 из Добоја и Рибника, девет из Козарске Дубице, осам из Угљевика, по седам из Дервенте и Модриче, по три из Власенице, Лопара, Новог Града, Пала, Прњавора и Требиња, по двије из Брода, Мркоњић Града и Српца и по једна из Билеће, Братунца, Источне Илиџе, Источног Дрвара, Кнежева, Котор Вароша, Теслића, Челинца и Шипова.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 12 смртних случајева. Ради се о шест мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби, од којих су по двије особе из Српца и Шамца и по једна из Добоја, Бањалуке, Дервенте, Станара, Петрова, Теслића, Бијељине и Гацка.

РТРС

Share With: