У саобраћајној несрећи код Бањалуке страдао пацијент којег је превозила Хитна помоћ; Три особе повријеђене (ФОТО)

Једно лице је погинуло, а три повријеђена у саобраћајној несрећи на брзој саобраћајници Бањалука-Лакташи. Повријеђена лица примљена су у Ургентни центар Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Незванично, погинуо је пацијент који је превожен санитетским возилом.

Саобраћајна несрећа догодила се на дијелу пута Бањалука Лакташи, око поднева.

Из исте саобраћајне несреће на Универзитетско – клинички центар Бањалука довезена су три пацијента, возач и медицинска сестра из санитетског возила Опште болнице Градишка.

– Сестра је лакше повријеђена, али остаје на посматрању, док је возач санитета свјестан са повредом кука и биће хируршки збринут у току дану. Након тог захвата се очекује пријем на трауматологију – истакла је за РТРС начелница Ургентног центра на УКЦ Српске Славица Зељковић.

Како каже, треће лице, које је учествовало у саобраћајној несрећи, односно возач другог возила је најтеже повријеђен.

– Дошао је са поремећајем стања свијести, са знацима шока, реанимација је одмах започета, тренутно је на респиратору, али све прогнозе о његовом стању су преурањене – каже Зељковићева.

До несреће је дошло када је возач аутомобила шкода, возећи супротном траком, ударио у возило Хитне помоћи.
За сада није познато на ком мјесту се укључио и како је дошло до тога.

На путу Бањалука-Лакташи пуштен је саобраћај у обје коловозне траке након завршеног полицијског увиђаја и уклањања са пута возила послије саобраћајне незгоде.

РТРС

 

Share With:
Open

close button