У Републици Српској ниже цијене 50 производа

Од данас, 2. октобра на полицама маркета, који су дио капмање „Друштвено одговорни“, купцима су доступни производи домаћих произвоћача чија је маржа нула одсто. „Ради се о 50 производа на које се 19 произвођача одрекло потпуно марже, пет добављача марже коју имају као добављачи и 22 трговачка ланца која су се одрекли марже у потпуности“, изјавио је за РТВГ министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић.

Шулић је навео да ће 50 производа бити означено стикером „нула одсто марже“, а отприлике више стотина производа ће бити означено стикером „Друштвено одговорно“.

Према његовим ријечима, кампању је ресорно министарство, на иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика, покренуло у јуну ове године с циљем да у свјетлу глобалних економских прилика и раста цијена покаже гест солидарности. Кампања је усмјерена на одређене категорије становништва, првенствено социјално угрожене, пензионере, грађане са нижим примањима.

Министар Шулић је навео да кампања није завршена и да очекује да се укључе и други произвођачи, дистрибутери и трговци. Оно што је важно напоменути јесте да су кампању подржали углавно произвођачи из Републике Српске и да су производи који су снижени, домаћи.

С.Видовић

Share With: