У пуцњави у школи страдало осам ученика и радник обезбјеђења; Шесторо дјеце и наставница повријеђени, нападач ухапшен (ФОТО/ВИДЕО)

Ученик седмог разреда Основне школе „Владислав Рибникар“ у Београду пуцао је јутрос из пиштоља на обезбјеђење, наставницу и ученике. Убијено је осам ученика и радник обезбјеђења, саопштио је МУП. Шесторо дјеце и наставница школе су рањени и збринути у Ургентном центру и Клиници у Тиршовој. Нападач К. К. (2009) је ухапшен.

Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ) -

Полиција испред ОШ „Владислав Рибникар“ (фото: ТАЊУГ / ЗОРАН ЖЕСТИЋ)

16.41 – Грађани Београда полажу цвијеће и пале свијеће у близини ОШ „Владислав Рибникар“.

16.12 – Ученик 7. разреда ОШ „Владислав Рибникар“, К.К. (13) , који је јутрос хицима из пиштоља усмртио осам ученика и ученица, као и радника обезбјеђења, а шест ученика и ученица и наставницу тешко ранио, није кривично одговоран, саопштило је Више јавно тужилаштво у Београду.

14.10 – Министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић казао је на данашњој конференцији за новинаре да је отац починиоца масакра на Врачару ухапшен.

14.07 – Званичници Републике Српске изјавили су саучешћа званичном врху Србије и породицама настрадалих у трагедији која се десила у Београду гђе је настрадало осам ученика и радник обезбјеђења.

13.55 – Милић: Малољетник планирао напад и направио списак жртава

13.39 – Ружић: Од петка троднедневна жалост у Србији

13.29 – Ванредна конференција за новинаре у Влади Србије

13.10 – Свјетски медији попут Би-Би-Сија, Си-Ен-Ена као и медији из региона пренијели су вијест о пуцњави у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду у којој је убијено осам ученика и чувар школе, а рањено шест ученика и наставница.

13.07 – Због трагедије у ОШ „Владислав Рибникар“, у београдским основим школама после подне неће бити наставе, потврђено РТС-у у Министарству просвјете Србије. У школи ће бити само дежурно особље.

12.42 – Директор КЦС-а: Сви пацијенти су у операционим салама

Директор КЦС-а Милика Ашанин рекао је да су у Ургентни центар примљена четири пацијента, три ученика и наставница, као и да је ријеч о простријелним ранама.

Три ученика су старости око 13 година, док је наставница 1970. годиште.

Један ученик је у тешком општем стању, он је пребачен у операциону салу са тешким простријелним повредама грудног коша и главе. Један ученик има простријелну рану леве потколљнице, ученица је задобила рану у стомак и обе руке, док је наставница рањена у стомак и обе шаке.

– Сви пацијенти су у операционим салама, при крају је операција једне ученице и она је у стабилном стању, остале чекамо и пратимо – рекао је Ашанин.

12.32 – Социолог Биљана Милошевић Шошо изјавила је да данашња пуцњава у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду треба бити апел за појачање мјера заштите ученика, али и неопходност квалитетне комуникације и препознавања проблематичног понашања код дјеце.

12.29 – Хронологија трагедије у школи на Врачару

11.51 – Изјава директора Клинике у Тиршовој Синише Дучића

Директор Клинике у Тиршовој Синиша Дучић каже за РТС да је троје деце из школе пребачено у ту установу.

– Упуцана су два тринаестогодишња дечака и једна девојчица. Оба дечака су неуро-васкуларно стабилна. Ради се о простријелним ранама доњих екстремитета. На праћењу су и примају терапију – каже доктор Дучић.

Истиче да се код дјевојчице ради о повреди главе и да се налази у операционој сали.

11.25 – Конференција за новинаре у Влади Србије биће одржана у 13.15 часова.

На конференцији ће се обратити министар просвјете Бранко Ружић, министарка здравља Даница Грујичић и представник МУП-а Србије.

11.23 – МУП саопштио прве информације

У пуцњави у основној школи Владислав Рибникар убијено је осморо деце и један радник обезбјеђења, речено је Тањугу у Муп-у Србије.

Шесторо деце и један наставник те школе су рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру и Тиршовој.

Малољетни К.К. (14) који је извршио овај злочин ученик је те школе и он је пронађен и ухапшен у дворишту школе.

11.10 – Предсједник Општине Врачар: Радник обезбјеђења подлегао повредама

Председник Општине Врачар рекао је за РТС да је радник обезбјеђења школе подлегао повредама.

Према првим информацијама има повријеђених и преминулих, пише Тањуг.

Како пише Спутњик пише двије особе су подлегле повредама у болници, а чувар је преминуо на лицу мјеста.

11.00 – Како пише Тањуг, наставница је тешко повријеђена у пуцњави, која се догодила јутрос у Основној школи Владислав Рибникар на Врачару.

09.43 – Троје дјеце пребачено у Тиршову, једно животно угрожено

Како РТС сазнаје, три ученика су теже повријеђена и примљена у Дечју клинику у Тиршовој.

09.10 – Припадницима Министарства унутрашњих послова у Београду пријављено је да је јутрос у 8.40 часова у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару дошло до пуцњаве, саопштио је МУП.

Policija ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" (foto: TANJUG / ZORAN ŽESTIĆ)

Полиција испред ОШ „Владислав Рибникар“ (фото: ТАЊУГ / ЗОРАН ЖЕСТИЋ)

09.00 – Полиција је упутила све расположиве патроле, одмах изашла на терен и ухапсила осумњиченог малољетника, ученика седмог разреда, који је, како се сумња, из очевог пиштоља испалио више хитаца у правцу ученика и обезбјеђења ове школе.

Збрињавање повријеђених је у току, као и рад полиције на утврђивању свих чињеница и околности у вези са овим догађајем.

Блокирана је улица и велики дио Врачара, од Славије ка школи. На терену је седам екипа Хитне помоћи, јавља РТС.

Извор: РТРС

Share With: