Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U protekle dvije godine više od 20 aplikacija za privrednike

Razvojna agencija Gradiška je u protekle dvije godine svog postojanja uspjela da obezbjedi preko 500 000 KM sredstava za podršku privrednicima sa područja Gradiške, rekao je u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške direktor Razvojna agencije Raga Gradiška Bogdan Vicanović.

Vicanović je naveo da su u protekle dvije godine uspjeli da pripreme preko 20 aplikacija za privrednike koji su uspješno odobreni, neki od projekata su realizovani, a neki su u fazi realizacije.

„Jako je bitno da naša privreda ima podršku svih vrsta finansijskih sredstava. Uvijek smo govorili da privrednici trebaju da traže dobra kreditna sredstva, ali u današnjem vremenu jako je bitno da tražimo sredstva donatora koja su bespovratna sredstva“, naglasio je Vicanović i istakao da su u proteklom periodu imali dobru saradnju sa privrednicima.

On je rekao da su se bazirali na sve oblasti privrede, ali da su bili na usluzi i mladima i da su prošle godine pomogli da sedam mladih pokrene svoje prve poslove koji i danas posluju.

On je naveo da je u aprilu 2020. godine bio poziv „Čelendž tu čejndž“ Fonda koji finansira Vlada Švedske i za šta je pripemljeno 6 aplikacija za privrednike sa područja grada Gradiška.

Vicanović je naglasio da su u toku 2020. godine aktivno učestvovali u okviru EUFOR Biznis projekta koji se finansira sredstvima Evropske unije čiji je ukupni budžet više od 15 miliona evra i koji je podijeljen u više komponenti, a jedna od komponenti sa sredstvima oko 3 miliona evra je iz oblasti privrede.

„Mi smo u okviru tog javnog poziva aplicirali sa jednim projektom u ime privrednog subjekta sa područja grada Gradiška i evaluacija je u toku, a sa drugim projektnim prijedlogom smo aplicirali u ime grada Gradiške. Dobili smo odgovor i na dobrom smo putu da aplikacija bude prihvaćena“, naveo je Vicanović i dodao da je ideja da se u okviru tog projekta osnuje Centar za istraživanje i razvoj za oblast drveta.

On je istakao da se prilagođavaju javnim pozivima donatora i da očekuju u narednom periodu još sličnih javnih poziva.

Share With: