Top lista

Top lista za 31.07.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U protekla 24 časa 5 požarnih intervencija

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška u protekla 24 časa imali su pet požarnih i jednu tehničku intervenciju. Zbog požara na otvorenom intervenisali su u Orahovi, Ćelinovcu, Turjaku i Grbavcima gdje je gorjela šuma i nisko rastinje.

Starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška, Goran Stojaković rekao je da su površine koje su juče bile zahvaćene požarom iznosile od 20 do 80 hektara šume i dodao da trenutne vremenske prilike, vjetar i suvo vrijeme doprinose širenju požara.

Stojaković je podsjetio građane da je, prema odredbama novog Zakonom o zaštiti od požara u Republici Srpskoj zabranjeno svako spaljivanje poljoprivrednog otpada ukoliko se prethodno ne obavijesti Vatrogasna jedinica nadležna za to područje.

On je apelovao na građane da budu oprezni, da poštuju sve mjere zaštite od požara i da spaljivanje korova i drugog biljnog otpada obavljaju samo za vrijeme povoljnih vremenskih  uslova i na površinama koje mogu kontrolisati.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška, od početka godine, imala je više od 30 intervencija vezanih za požare na otvorenom prostoru.

Share With: