У Програм припрема дјеце пред полазак у школу уписано 133 дјеце

Упис у Програм припрема дјеце пред полазак у школу у ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка завршен је 26. новембра, а од 25. октобра, када је почео упис, уписано је 56 дјеце. Програм ће се реализовати у три објекта ове установе.

Родитељи дјеце рођене дo 1.септембра 2017.  који нису полазници цјеловитог развојног програма предшколског васпитања и образовања, имали су могућност да упишу дјецу у Програм припреме пред полазак у школу.

Директор ЈПУ „Лепа Радић“ Сузана Иваштанин  рекла је да је остало још слободних мјеста и да ће примати пријаве до фебруара наредне године. Она је подсјетила да је програм веома важан за дјецу, за развој говора, комуникације, емоционалног развоја и социјализације. Осим у Јавној предшколској установи „Лепа Радић“ упис у поменути програм организован је и у три градишке основне школе. У основној школи “Козарска дјеца“ Крушкик пријављено је 10 дјеце, у школи „Свети Сава“ Дубраве 32, и у школи  „Младен  Стојновић“ Горњи Подградци 35 дјеце.

Програм припрема дјеце пред полазак у школу биће реализован од марта наредне године и трајаће три мјесеца. Програм се реализује у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске.

С.В.

Share With: