U O.Š. „Kozarska djeca“ sutra i prekosutra testiranje učenika devetih razreda iz srpskog jezika i matematike

U Osnovnoj školi Kozarska djeca u Kruškiku, koja je ove godine uključena u projekat eksperimentalne male mature, sutra i prekosutra biće održano testiranje učenika devetih razreda iz srpskog jezika i matematike.

„Očekujemo da će najveći broj učenika ostvariti srednji nivo znanja, što je dobar uspjeh“, rekla je direktor škole Zora Malešević.

Ona je navela da će Osnovna škola „Kozarska djeca“  ove godine ispratiti 40 maturanata, dok je u prvi razred upisano oko 20 učenika.

„Evidentno je da se broj učenika svake godine smanjuje“, rekla je Maleševićeva i dodala da će područno odjeljenje Orahova u narednoj školskoj godini imati samo jednog učenika u prvom razredu.

Ona je naglasila da osim eksperimentalne male mature do kraja školske godine slijedi podjela svjedočanstava, maturska zabava za učenike devetih razreda, priredbe, izleti, kao i učešće u manifestaciji „Kad se male ruke slože“.

Maleševićeva je dodala da trenutno uređuju parking iza školskog dvorišta i da imaju u planu rekostrukciju krova škole u Kruškiku.

Share With: