Facebook
YouTube
Instagram
Топ листа

ТОП ЛИСТА ЗА 1.4.2023.
Партнери
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Документа

Градишке новине
U Novom Sadu prvi put izložba genetskih potencijala autohtonih rasa stoke

Na Međunarodom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji će početi u subotu, 11. maja, u okviru Izložbe stoke prvi put će biti organizovano predstavljanje genetskih potencijala autohtonih rasa, rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković.

Mehanizacija 1

On je istakao da će, poslije više od 20 godina, na Sajmu biti održano 17 kolektivnih izložbi i dodao da će u srijedu, 15. maja prvi put biti održan Dan voćara. Cvetković je naglasio da će izložba poljoprivredne mehanizacije biće organizovana na čak 35.000 metara kvadratnih. U poklon-igri za posjetioce, sretnim dobitnicima obezbijeđena su dva traktora i sijačica.

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 11. do 17. maja, nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija iz 32 zemlje. Prvi put Sajam ima i zemlju partnera, i zemlju prijatelja, a to su Italija i Tunis.
Nacionalna izložba stoke, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jedan je od najatraktivnijih segmenata Međunarodnog poljoprivrednog sajma. Posjetioci će imati priliku da vide najbolja grla stoke domaćih uzgajivača, kao i autohtonih rasa neophodnih za očuvanje biodiverziteta. Posjetioci će moći da vide više od 1.600 životinja.

FOTO: Mališa i Disko najveće atrakcije Sajma

Najteži bik 86. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Mališa, simentalske rase, star 4 godine, sa 1710 kilograma. Vlasnik je Tomislav Jeremić, PG „Jeremić“, Salaš Crnobarski. a Mališa je tokom protekle godine dobio 150 kg.

Rezultat slika za ovan virtemberg rase

Ove godine žestoka je konkurencija među ovnovima i to virtemberg rase. Najteži je Sajamski, star 3 i po godine, sa 200 kilograma. Na Poljoprivredni sajam ga dovodi „Kusago“, Salaš Noćajski. U stopu ga prate Pavle, Živorada Živkovića  i Mića 4, Gorana Čolića iz Bogatića, teški oko 195 kilograma.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije oranizuje i finansira Izložbu organskih proizvoda, proizvoda sa oznakama geografskog porijekla i Srpski kvalitet i zanatskog piva. U hali 1a posjetiocima će biti ponuđeni domaći organski proizvodi, džemovi i sokovi, ajvar, jaja, brašna, tjestenine, meso, namazi, ulja, svježe voće i povrće, svježe i sušene gljive… Svi zainteresovani moći će da dobiju i informacije u vezi sa organskom proizvodnjom.

Share With:
Open

close button