U nedjelju obilježavanje 29. godišnjice odbrane Gradiške

Kod spomen-kompleksa u Bok Jankovcu u nedjelju, 8. avgusta, u 12 časova biće služen parastos i položeni vijenci povodom obilježavanja 29. godišnjice odbrane Gradiške od agresije jedinica hrvatske vojske, u kojoj je poginulo 16 boraca Vojske Republike Srpske, a 22 su ranjena.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška Milovan Gagić rekao je da je 8. avgusta 1992. godine na „Bokovima“ odbranjena Gradiška, ali i Republika Srpska.

„To je bila jedna ozbiljna i značajna bitka, a nakon 29 godina možemo da kažemo da bi u slučaju da ta bitka nije dobijena sigurno bio promjenjen tok rata a pitanje je šta bi bilo i sa stanovništvom Gradiške“, naglasio je Gagić.

Gagić je istakao da je obilježavanje na „Bokovima“ prošle godine zbog pandemije bilo organizovano sa manjim brojem ljudi, te da su ove godine ponovo stvoreni uslovi da ovom značajnom događaju prisustvuju predstavnici institucija Republike Srpske i Gradiške, te veći broj građana.

On je dodao da se ove godine u Bok Jankovcu ponovo održava i Memorijalni turnir u malom fudbalu, na kojem učestvuje 16 ekipa i koji bi trebao da bude završen u subotu 7. avgusta.

Gagić je naveo da ove godine na turniru nema novčanih nagrada, te da je sav prihod od kotizacija namjenjen za pomoć u liječenju naših sugrađana Miće Šuljka i Nedeljka Tendžerića.

M.Malešević

Share With: