Top lista

Top lista za 15.08.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U nedjelju Memorijalni zbor u renoviranom rogoljskom Spomen kompleksu

Kod Spomen kompleksa u mjesnoj zajednici Rogolji u nedjelju 26.jula u 11 časova biće služen parastos i položeni vijenci i cvijeće na spomen obilježja poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, bistu narodnog heroja Stevana Dukića, poginulim borcima i žrtvama Drugog svjetskog rata i solunskim borcima iz ovog kraja.

Predsjednik Savjeta MZ Rogolji Slavko Vasiljević rekao je da je ovo jedna od rijetkih mjesnih zajednica na području Gradiške sa Spomen kompleksom u kojem su objedinjeni spomenici stradanja srpskog naroda u proteklim ratovima.

“Spomen kompleks se nalazi u dvorištu rodne kuće narodnog heroja Stevana Dukića koju smo, uz pomoć gradske uprave, ove godine renovirali “, rekao je Vasiljević.

Govoreći o MZ Rogolji, Vasiljević je rekao da je u protekle tri godine dosta rađeno na putnoj infrastrukturi, asfaltirano je nekoliko dionica i dodao da je u planu nastavak tih aktivnosti.

“Radi se na tome da od sledeće godine  MZ Rogolji bude uključena  i u projekte vodosnabdjevanja i rekonstrukcije elektro mreže”, rekao je Vasiljević i dodao da će to mnogo značiti svim mještanima posebno poljoprivrednim proizvođačima.

On je podsjetio na brojne aktivnosti i manifestacije koje se tokom godine organizuju u Rogoljima, kao što su Kočijada, Petrovdanski turnir u malom fudbalu, Rogoljska žetva, Folklorijada i druge.

Share With: