Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U nedjelju 14. Grbavačko prelo „Da nam se običaji ne zaborave“

Kulturno- turistička manifestacija 14. Grbavačko prelo „Da nam se običaji ne zaborave“ biće održana u nedjelju 11. jula na ljetnoj bini društvenog doma u Grbavcima sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Član Oganizacionog odbora, Radovan Jeftenić rekao je da je učešće na ovogodišnjoj manifestaciji uzelo osam pjevačkih grupa.

“Manifestacija će biti skromnije organiozovana. Ove godine u programu nećemo imati folklorne sekcije nego samo pjevačke grupe. Grbavce će predstaviti “Ponos Kozare”, a prisutni će moći uživati u ojkači koju će izvoditi pjevačke grupe iz Turjaka, Gornjih Podgradaca, Nove Topole, Kostajnice i Kozarske Dubice” rekao je Jeftenić.

On je pozvao sve one koji poštuju tradiciju i vole pjesmu ojkaču da dođu u Grbavce i uveličaju manifestaciju koja nosi simboličan naziv “Da nam se običaji ne zaborave”.

Organizatori manifestacije su Mjesna zajednica Grbavci i  Kulturno umjetničko društvo “13 skojevki“, a manifestaciju su podržali Gradska uprava grada Gradiška i Turistička organizacija grada Gradiška. Medijski pokrovitelj je Radio Gradiška.

 

G.Vlainić

Share With: