U nedelju planinarska akcija „Sa Patrijom na vrh grada – Projsa 871 metar“

Planinarsko sportsko društvo „Patrija“ Gradiška organizuje u nedelju 15. septembra planinarsku akciju „Sa Patrijom na vrh grada – Projsa 871 metar“, u okviru manifestacije „Gradiška jesen 2019“.

Predsjednica „Patrije“ Stoja Nikšić rekla je da je za sve koji su se prijavili za učešče u ovoj planinarskoj akciji obezbjeđen beplatan prevoz, sa polaskom u 8 časova ispred Kulturnog centra Gradiška.

Ona je dodala da planinarski pohod prema vrhu „Projsa“ na planini Kozari počinje u 9 časova od polazne tačke u blizini spomen-česme „Trinaest Skojevki“ u Gornjim Podgradcima.

„Staza je duga 11 kilometara i obilježena je, nije teška i prilagođena je svim uzrastima. Nakon toga predviđen je besplatan ručak i piće za učesnike na izletištu kod Gute Tendžerića. Akcija je otvorenog tipa i mogu da se priključe svi građani koji i nisu prijavljeni“, rekla Nikšićeva.

Ona je navela da se za planinarsku akciju prijavilo oko 170 učesnika, ali da očekuju da će broj planinara biti i veći, dodajući da će im gosti biti kolege iz planinarskih društava iz Banjaluke, Prijedora Prnjavora i Teslića.

Nikšićeva je istakla da „Patrija“, koja trenutno ima oko 130 članova, svake godine u okviru „Gradiške jeseni“ organizuje planinarsku akciju na Kozari.

Share With: