U Narodnoj biblioteci održana projekcija dokumentarnog filma „Rusija – Velika tajna“

Projekcija putopisno-dokumentarnog filma „Rusija-Velika tajna“ autora Nenada Badovinca održana je sinoć u Narodnoj biblioteci u Gradišci.

 

Film je posvećen obilježavanju 100-godišnjice mučeničkog stradanja posljednjeg Ruskog cara Nikolaja II Romanova i njegove carske porodice, a ima za cilj da gledaocima približi značaj svete i carske Rusije.

Badovinac je rekao da je na svom pokloničkom putovanju po Rusiji obišao sveta mjesta koja su izuzetno značajna za ruski narod te da je prošle godine uspio da završi i montira film, a da ga ove godine promoviše. On je naglasio da je u filmu istakao segmente kao što je scena dječaka iz Sergijeve lavre  koja predstavlja ne sveto mjesto nego ono kako to mjesto utiče na čovjeka. Badovinec je dodao da je film dobro prihvaćen kako kod nas tako i u Rusiji. On je istakao da je dobio preporuku ruskih, ali i srpskih sveštenika, da nastavi sa svojim radom  kako bi se pravoslavni narod upoznao sa carskom porodicom Romanov i onim šta su oni uradili i za srpski i ruski narod.

Badovinac je na promociji dokumentarnog filma predstavio i svoju prvu knjigu “Susreti sa svetim mestima” koju je napisao 2013. godine. U ovom djelu Badovinac govori o posjeti srpskim svetim mjestima. Ovim putopisom on je želio poklonička putovanja da približi mladim ljudima, da im objasni šta je to sveto mjesto i kako  to mjesto utiče na vjernike te kako nas približava duhovnošću i crkvi.

Share With: