У наредна три дана хладније са кишом

У Републици Српској ће у наредна три дана бити хладније са кишом, а постепена стабилизација очекује се у уторак, 8. августа, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Метеоролози су за данас најавили јачу кишу и пљускове са грмљавином, поготово у Херцеговини и на сјеверу гдје се очекује да падне од 40 до 60 литара кише по метру квадратном. Због обилних падавина у кратком периоду могућа је појава бујичних и урбаних поплава.

Јутарња температура ваздуха од 15 до 20, у вишим предјелима од 10, а максимална дневна од 21 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Нестабилно се очекује и у недјељу, 6. августа, уз дневни развој облачности и краткотрајне пљускове, који ће се премјештати преко сјеверних и централних предјела ка истоку.

Јутарња температура ваздуха од 14 до 19, у вишим предјелима од осам, а максимална дневна од 22 до 29 на југу, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

Наставак нестабилности очекује се и у понедјељак, 7. августа, али ће касно по подне и увече падавине постепено престати у већини крајева.

Јутарња температура ваздуха од 12 до 18, у вишим предјелима од шест, а максимална дневна од 21 до 27, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Постепена стабилизација времена са више сунчаних интервала, промјенљиву облачност и топлије вријеме очекује се у уторак, 8. августа.

Share With: