Top lista

Top lista za 12.06.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Lamincima otvorena dionica puta u dužini od 1700 metara

U mjesnoj zajednici Laminci, zaseok Mokreš danas je u upotrebu puštena novoasfaltirana dionica puta u dužini od 1700 metara. Novu dionicu puta otvorio je Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Adžić je tom prilikom rekao da je ovaj put jako bitan za mještane ovog zaseoka, koji se pretežno bave poljoprivredom te da će ovo infrastrukturno ulaganje značiti dosta za obavljanje njihovih djelatnosti.

„Gradska uprava je izdvojila 160 000 KM  iz gradskog budžeta za ovaj put i ovo je prva saobraćajnica koju je  gradska uprava  u ovoj godini izgradila bez učešća građana“, istakao je Adžić.

Adžić je dodao da je ova saobraćajnica još jedna u nizu koja je napravljena ove godine te da je za ovu godinu iz gradskog budžeta planirana još izgradnja lokalnog puta u Mjesnoj zajednici Sovjak u kojoj su radovi pri kraju.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Laminci Nedeljko Dejanović je rekao da novoasfaltirani put za sve mještane znači život.

On se zahvalio Gradonačelniku što su usvojili njihov zahtjev, kako bi lakše mogli raditi i proizvoditi na svojim domaćinstvima.

Mještanin ovog zaseoka Vlajko Majkić rekao je da je prije asfaltiranja ovaj put bio neprohodan i da se nije moglo ići po putu te da nije mogao zamisliti da će u 80-oj godini doživjeti da će se ovaj put napraviti.

Share With: