Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Kući Lijevča i Potkozarja predstavljanje malih proizvođača hrane

U Kući Lijevča i Potkozarja u Gradišci sutra će biti predstavljeni proizvodi malih proizvođača hrane iz Poljoprivrednog klastera Gradiška, Laktaši, Srbac.

Danka Mirjanić iz Turističke organizacije grada Gradiška rekla je, gostujući u emisiji „Bilans stanja“ Radio Gradiške, da je Turistička organizacija nedavno otvorila Kuću Lijevča i Potkozaraja upravo sa ciljem da podrži i promoviše male poljoprivredne proizvođače sa područja ove regije.

„Već je ostvarena saradnja sa proizvođačima sa područja Gradiške i nekoliko proizvođača sa područja drugih opština. Cilj je da se građanima predstave potencijali poljoprivrednih gazdinstava koja se bave određenom vrstom proizvodnje hrane“, navela je Mirjanićeva.

Ona je istakla da će svoje proizvode predstaviti članovi Poljoprivrednog klastera, čiji proizvodi do sada nisu bili zastupljeni u Kući Lijevča i Potkozarja a mogli bi da budu u stalnoj ponudi.

„Želimo da pomognemo malim proizvođačima da izađu na tržište, jer zbog velike konkurencije imaju poteškoće da svoje proizvode prodaju u tržnim centrima. Kroz saradnju sa Gradskom upravom Gradiška obezbjeđujemo da svi proizvodi budu testirani i ispravni, što je veom značajno za proizvođače“, dodala je Mirjanićeva.

Predstavnik Poljoprivrednog klastera Bojan Ćikić zahvalio je gradiškoj Turističkoj organizaciji jer želi da podrži male poljoprivredne proizvođače, dodajući da je pravi način za to predstavljanje njihovih proizvoda u Kući Lijevča i Potkozarja.

Ćikić je naveo da Poljoprivredni klaster Gradiška, Laktaši, Srbac okuplja poljoprivrednike i privredne subjekte koje se bave poljoprivrednom proizvodnjim i preradom hrane, te da je osnovni zadatak pronalaženje tržišta za njihove proizvode.

„Veoma je važno da promovišemo male proizvođače. Kuća Lijevča i Potkozarja nudi im mogućnost da prodaju svoje proizvode i tako budu vidljivi na tržištu, ali imao još dosta proizvođača koji za to nisu ispunili standarde. Naš cilj je da ih animiramo da te standarde ispune, a potrošače da podsjetimo da je najbolje da kupuju domaće proizvode“, naglasio je Ćikić

Predstavljanje proizvoda malih proizvođača hrane u Kući Lijevča i Potkozarja u Gradišci biće upriličeno od 10 do 13 časova.

Posjetioci će moći da degustiraju i kupe domaće sokove, pekmeze, džemove, sireve, čajeve od samoniklog bilja i druge proizvode.

Share With: