U Kozincima oduzeta veća količina petardi

Policija iz Gradiške oduzela je veću količinu petardi koje je pronašla u trgovinskoj radnji u gradiškom mjestu Kozinci.
U trgovinskoj radnji u privatnom vlasništvu pronađeno je i oduzeto 9.720 komada petardi drugog razreda i 160 komada petardi trećeg razreda, koje je vlasnik nezakonito prodavao, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

O svemu je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška koji je naložio da se po kompletiranju predmeta protiv vlasnika trgovinske radnje M.Ž. iz Gradiške podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pritehnička sredstva pronađena su u akciji „Petarde nisu igračke“, koju organizuje MUP Republike Srpske.

Policijska uprava Gradiška, kako su naveli, nastaviće sa provođenjem ove akcije u okviru koje će preduzimati niz preventivnih i represivnih aktivnosti s ciljem sprečavanja nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava i upoznavanje sa opasnostima koje mogu proisteći iz njihove nepravilne upotrebe.

Građane su pozvali da novogodišnje i božićne praznike proslave na miran i dostojanstven način i da ne koriste pirotehnička sredstva na mjestima gdje se okuplja veći broj građana, kao ni u zatvorenim prostorijama.

Posebnu pažnju skreću roditeljima da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehnike, odnosno da „petarde nisu igračke“. Roditelji, odnosno staratelji snose odgovornost za postupke maloljetnika, napominju iz policije.

Share With: