U julu 14 poginulih u saobraćajnim nesrećama

U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u julu je poginulo 14 građana, dok su u prva tri dana avgusta život izgubila četiri lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Iz MUP-a navode da je, uprkos brojnim aktivnostima policije s ciljem unapređenja bezbjednosti saobraćaja, broj poginulih u julu duplo veći nego u istom periodu prošle godine.

Najčešći uzrok saobraćajnih nesreća sa smrtno stradalima je alkohol, a zatim neodgovorno ponašanje u saobraćaju. Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju pokazuju i podaci Ministarstva, prema kojima je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno 3.500 vozača.

MUP apeluje da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Policijski službenici MUP-a nastaviće da u okviru kampanje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ realizuju niz akcija i kontrola s ciljem smanjenja broja poginulih u saobraćajnim nezgodama.

SRNA

Share With: