У јануару више кривичних дјела и саобраћајних незгода, није било погинулих у собраћају

На подручју Полицијске управе Градишка у протеклом мјесецу јануару евидентирано је 28 кривичних дјела, што је за три више у односу на исти период прошле године, а расвјетљено је 27 дјела, изјавио је начелник ове управе Бојан Шкорић.

Шкорић је, не конференцији за новинаре, навео да је евидентирано пет кривичних дјела по непознатом извршиоцу, од којих су четири расвјетљена.

„Од укупно евидентираних 28 кривичних дјела, 22 су из области општег криминалитета, два из области злоупотребе опојних дрога, једно из области привредног криминалитета и три дјела су из области безбједности саобраћаја“, навео је Шкорић.

Према Шкорићевим ријечима, у јануару је евидентирано 21 нарушавање јавног реда и мира, што је за два више у односу на исти мјесец прошле године.

У извјештајном периоду евидентиран је и  31 прекршај из области јавног реда и мира, што је за шест више у односу на јануар 2022. године, а исти су санкционисани подношењем четири захтјева за покретање прекршајних поступка и издавањем 27 прекршајних налога. Прекршаје је починило 35 лица, међу којима је пет повратника у чињењу прекршајних дјела.

Шкорић је оцијенио да је стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка задовољавајуће, што је заједнички и констатовано приликом недаване посјете ресорног министра Синише Карана и директора Полиције Републике Српске  Синише Кострашевића овој управи.

Начелник Одјељења полиције Полицијске управе Градишка Дејан Трифковић навео је да у протеклом мјесецу евидентирано је 70 саобраћајних незгода, али да није било смртно страдалих лица у саобраћају, док су у истим мјесецу прошле године, у три од 52 саобраћајне незгоде, погинула три лица .

„Четири лица су тешко повријеђена, а девет их је задобило лаке тјелесне повреде“, додао је Трифковић.

Евидентирано је и 275 саобраћајних прекршаја, који су санкционисани подношењем 20 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 203 прекршајна налога. Из саобраћаја је искључено 88 возача, од којих 80 због вожње под утицајем алкохола.

М.Малешевић

Share With: