Top lista

Top lista za 04.07.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U gradiškim srednjim školama za upis slobodna još 32 mjesta

U tri Gradiške srednje škole nakon junskog upisnog roka ostalo je još 32 slobodna mjesta  za upisu prvi razred za školsku 2020/21.

Direktor Gimnazije Gradiška Snežana Kočić rekla je da su popunjena mjesta u dva odjeljenja opšteg smjera, dok je u odjeljenjima društvenog-jezičkog i računarsko-informatičkog smjera ostalo mjesta za upis još po 10 učenika.

Ona je pozvala sve učenike koji se još nisu upisali u srednju školu, ili nisu zadovoljni zanimanjem koje su upisali, da konkurišu u julskom upisnom roku.

Direktor Srednje stručne i tehničke škole Darko Golić rekao je da je pravo na upis u prvom upisnom roku ostvarilo 136 učenika u okviru šest zanimanja i dodao da je veoma zadovoljan upisanim brojm u učenika u školsku 2020/21 godinu.

On je istakao da je najveća zainteresovanost učenika bila za zanimanje medicinski tehničar kao i za ostala zanimanja što pokazuje činjenica da određeni broj učenika nije mogao upisati željeno zanimanje.

Golić je naveo da je svako odjeljnje broji 24 učenika, te da je ostalo samo osam slobodnih mjesta u odjeljenju konobara.

Direktor Tehničke škole Gradiška Vlado Tomić rekao je da je upis u ovu školu uspješno završen u prvom upisnom roku pošto su popunjena sva mjesta u trećem i četvrtom stepenu.

On je dodao da su ostala samo četiri mjesta u odjeljenju stolara, te da očekuje da će u julu i ta mjesta biti popunjena.

Julski upisni rok predviđen je od 6. do 17. jula.

Share With: