У Градишци данас потписани Уговори у оквиру програма Омладинске банке

У оквиру програма Омладинске банке Градишке, који финансирају Фондација “Мозаик” и Градска управа, данас су потписани уговори о финансирању пет пројеката и пет микробизниса чији су корисници неформалне групе младих и млади од 17 до 35 година, укупне вриједности 21.679 КМ.

Један од потписника уговора је Вељко Трнинић који је добио средства за подршку микробизниса „Новатим“ који подразумјева изградњу и одржавање базена.

Наташа Ристић, члан одбора Омладинске банке рекла је да су, осим микробизниса Новатим, подржани и микробизниси БјутиЕнџелс, Грађење Бунић, Завршне услуге у грађевинарству Миладиновић и Фризерски салон Синиша. Додијељена су средства и за пројекте: Безбједно расти, научи се пасти, Спортски риболов, Код дома, На игралишту 2 и Будућност је ИТ.

Град Градишка и Фондација Мозаик су партнери већ четири године.

 

Драгутин Ковачевић, Начелник Службе градоначелника Градишке рекао је да Омладинска банка Градишка заједно са Градом Градишка и Фондацијом Мозаик има за циљ да буду подршка пројектима и пословним идејама младих, који су значајни за њих али и локалну заједницу.

Жељко Пауковић,  директор програма Омладинске банке Фондације Мозаик истакао је да је уназад четири године кроз програм Омладинске банке Градишка подржан је 21 пројекат и 8 микробизниса.

Г.Влаинић

Share With: