У Градишку допутовала дјеца из Косовске Каменице

Представници Градске управе Градишка и основне школе „Козарска дјеца“ дочекали су вечерас у Крушкику дјецу из Косовске Каменице који ће у оквиру пројекта „Спојимо дјеца са Косова и Метохије и Републике Српске“ боравити седам дана на подручју Градишке.

У Градишку је допутовало 47 ученика у пратњи наставника, а међу њима и неколико чланова оркестра и хора који изводе традиционалне косовске пјесме.

Млади хармоникаш Димитрје Живић рекао је да је већ био у Бањалуци гдје је наступао са својим хором, те да је сигуран да ће му и овај други боравак у Републици Српској бити испуњен лијепим дешавањима.

Директорица основне школе „Козарска дјеца“ из Крушкика Стојанка Мајданац истакла је да је ова школа други пут домаћин дјеци са Косова и Метохије, да су ученици и њихови родитељи са одушевљењем прихватили госте из Косовске Каменице и да су сви већ испланирали на који начин ће им употпунити и уљепшати боравак у Градишци.

Начелник Службе градоначелника Градишке Драгутин Ковачевић навео је да је планирано да дјеца са Косова и Метохије, током свог боравка у Градишци, посјете Владу и друге институције  Републике Српске у Бањалуци, те да ће за њих такође бити организован пријем код градоначелника Зорана Аџића и обилазак градских институција.

За Градишку је ово осми пут да буде домаћин у пројекту који спроводи Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији, а Градска управа у претходним годинама значајним донацијама подржала и бројне друге пројекте овог одбора, попут изградње Дневног центра „Подржи ма – 9. јануар“ у Косовској Митровици.

М.Малешевић

Share With: