Top lista

Top lista za 31.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci virusom korona zaraženo još devet lica

U septembru u Gradišci je registovano 66 lica pozitivnih na virus korona, danas je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske objavio da je zaraženo još devet lica.

Epidemiološka situacija na području Gradiške trenutno je stabilna jer nemamo težih pacijenata sa ozbiljnijim respiratornim oboljenjima, rekla je direktorica Doma zdravlja  Gradiška Vesna Gluvić Čelić gostujući u programu Radio Gradiške.

“Avgust je bio najkritičniji kada smo registrovali 155 pozitivnih lica na kovid 19. Tada je zabilježen i najveći broj pacijenata na bolničkom liječenju, a u tom periodu imali smo i najviše smrtnih slučajeva ukoliko posmatramo broj umrlih na mjesečnom nivou” rekla je Gluvić Čelić.

Ukupan broj lica koji se nalazi u izolaciji je 93,broj trenutno pozitivnih lica je 15, a  jedno lice je hospitalizovano na Kovid odjeljenju Bolnice Gradiška.

Od početka pandemije ukupno je umrlo 18 lica kod kojih je potvrđen virus korona, a do sada je na području grada Gradiška registrovano 312 lica pozitivnih na kovid 19. Broj oporavljenih je 284.

Kada su u pitanju djeca školskog i predškolskog uzrasta, od početka pandemije ukupno je 17 pozitivnih a od početka školske godine evidentirana su tri slučaja sa blagom kliničkom slikom.

Gluvić Čelić je rekla da dolazi vrijeme respiratornih infekcija i naglasila da virus gripe i korone imaju slične simptome. Ona je dodala da je Dom zdravlja opremio respiratornu ambulantu koja će olakšati rad medicinskim radnicima i ubrzati dijagnostiku kako bi pacijenti što prije počeli sa adekvatnim liječenjem. Ona je dodala da je u planu dobijanje dozvole za brze testove kojima bi se brže utvrdila infekcija kovidom 19.

Kada je u pitanju vakcina protiv sezonskog gripa, Gluvić Čelić kaže da je Dom zdravlja Gradiška trebovao 1600 vakcina za pacijente koji podležu obaveznoj imunizaciji i za komercijalnu upotrebu. Ona je istakla da isporuka kasni i da se vakcina očekuje krajem novembra.

Share With: