U Gradišci večeras manifestacija Udruženja „Duga“ pod nazivom „Pruži mi ruku“

Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa autizmom u Kulturnom centru Gradiška večeras u 19 časova biće održana manifestacija „Pruži mi ruku“. Manifestaciju organizuju Udruženje roditelja djece sa autizmom „Duga“ i Kulturni centar Gradiška uz pokroviteljstvo Opštine Gradiška.

Predsjednik Udruženja roditelja djece s autizmom „Duga“ Gradiška, Saša Kasagić, rekao je da „Duga“ treću godinu za redom obilježava svjetski dan osoba sa autizmom s ciljem da osvjesti građane, institucije i lokalnu zajednicu o problemima kako osoba sa autizmom tako i drugih osoba sa poteškoćama u razvoju.

Fotografija Kulturni centar Gradiška.

Kasagić  je naglasio da je cilj manifestacije da pokažu šta Udruženje radi i da prikažu aktivnosti kroz koje daju podršku čitavoj porodici djece sa poteškoćama u razvoju.

On je naglasio da je juče u Banjaluci prisustvovao sastanku sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Alenom Šeranićem i predstavnicima  banjalučkih oreganizacija djece sa poteškoćama u razvoju.

„Sastanak je bio konstruktivan i u narednom periodu možemo očekivati da ministarstvo kroz zakonske regulative pruži značajniju podršku nedvladinim organizacijama iz ovog sektora”, rekao je Kasagić.

On je naveo da su djeca iz Udruženja „Duga“ Gradiška povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom 21. marta nastupali na manifestaciji u Banskom dvoru u Banjaluci što je bila priprema za večerašnji program u Gradišci.

U programu će večeras učestvovati predstavnici Servis centra “Dajte nam šansu – Zvjezdice” iz Banjaluke, mališani iz Udruženja „Duga“ i članovi Plesnog studija „Dens step“ Gradiška.

Share With: