Top lista

Top lista za 31.10.2020.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci spriječeno krijumčarenje 12 Pakistanaca

Pripadnici Granične policije BiH protekle noći su na području Gradiške spriječili krijumčarenje 12 lica afroazijskog porijekla, koje su u dva vozila krijumčarila dvojica državljana BiH.

Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač automobila “škoda” registarskih oznaka BiH, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bjekstvo, dok je drugo vozilo “reno”, na kojem su bile različite registarske tablice BiH, sletjelo s puta i zatečeno u kanalu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

S ciljem pronalaženja lica i zaustavljanja “škode”, o događaju su obaviješteni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području opštine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje lica, obaviješten je tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima Jedinice granične policije Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana.

U toku je dalji rad na ovom slučaju.

U sprečavanju krijumčarenja ilegalnih migranata učestvovali su službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH.

Share With: