Top lista

Top lista za 23.10.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci šest prijava štete nakon zemljotresa

Situacija u Gradišci je pod kontrolom i nema veće štete nakon zemljotresa koji se juče dogodio u Hrvatskoj i osjetio široj regiji, a  građani treba da ostanu smireni i da povedu računa o samozaštiti, rekao je šef Odsjeka civilne zaštite Gradiška Slobodan Knežević gostujući u programu Radio Gradiške.

On je naveo da je nakon obilaska terena ustanovljeno da u Gradišci nema većih šteta.

„Sa današnjim danom imamo šest prijava. Najozbiljnije oštećenje je na zgradi „Vodovoda“ u kojoj se nalazi sjedište Odsjeka civilne zaštite grada Gradiška koja je prilično ispucala ali je to zgradana kojoj je rađena dogradnja montažnim elementima“ rekao je Knežević i dodao da su prijavljena pucanja stubišta u stambenoj zgradi u centru grada kao i pucanja zida  stambene zgrade u Trnovcu u Turjaku.

“To nije bilo ništa previše opasno da bi ugrozilo bilo čiji život”, rekao je Knežević i dodao da će Gradska uprava formirati komisiju koja će obići teren i evidentirati štetu.

On je napomenuo da su potresi koji se osjete i danas očekivani u vidu smirivanja tla, te da se to obično dešava poslije ovakvih snažnih zemljotresa.

“Građani ne trebaju paničiti jer u panici čovjek čini samo greške. Treba da povedu računa o samozaštiti, te da se sklone ispod stola ili pored nosivog zida, te da ne jure stepeništem vani, nego da sačekaju da se situacija smiri”, rekao je Knežević i dodao da nakon zemljotresa građani trebaju izvršti procjenu stanja objekta uz napomenu da ne čine ništa ne promišljeno jer ako je objekat ozbiljno oštećen život je ugrožen.

Knežević je istakao da građani Civilnu zaštitu mogu kontaktirati na broj 121 ili na broj Odsjeka civilne zaštite grada Gradiška na broj 051/814-753

Epicentar snažnog potresa jačine 6,3 stepena Rihterove skale, koji je registrovan juče u 12.20 časova, bio je na tri kilometra od Petrinje. Zemljotresi se osjećaju i danas.

Centralnu Hrvatsku u 9.21 čas pogodio je novi zemljotres koji se osjetio od Petrinje i Siska do Velike Gorice i Novog Zagreba, javljaju hrvatski mediji.

Centralnu Hrvatsku jutros oko 6.00 časova potresla su dva jača potresa sa epicentrom na području Petrinje, magnitude 4,7 i 4,8 stepeni Rihterove skale.

Share With: