U Gradišci protiv virusa korona vakcinisano 11.152 lica

Od početka imunizacije protiv virusa korona u Gradišci su vakcinisana 11.152 lica, od kojih je 8.234 primilo i drugu dozu vakcine, izjavila je načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške.

Tepavac je rekla da se na vakcinalnom punktu u gradiškom Kulturnom centru svakim radnim danom od 8 do 14 časova obavlja vakcinacija bez prethodnog zakazivanja, te dodala da su građanima na raspolaganju vakcine svih proizvođača.

„Građani Gradiške su zaineteresovani za vakcinaciju, a to pokazuje i podatak da ih dnevno kroz vakcinalni punkt prođe od 300 do 400, ali ponovo pozivamo sve koji nisu vakcinisani da dođu i vakcinišu se“, istakla je Tepavac.

Ona je navela da se, nakon što je u Republiku Srpsku stigao novi kontigent druge doze vakcine „Sputnjik ve“, očekuje da će revakcinacija ovom vakcinom početi za nekoliko dana, a da će svi oni koji su prvi dozu primili u junu i julu biti pozvani i da će im biti određeni termini za revakcinaciju.

Prema njenim riječima, Dom zdravlja Gradiška do sada je na raspolaganju imao najviše kineskih vakcina „Sinofarm“, zbog čega je i nejveći broj građana Gradiške vakcinisan ovom vakcinom.

Tepavac je rekla da je trenutna epidemiološka situacija u Gradišci i dalje stabilna, ali da postoji tendencija blagog pogoršanja.

Ona je navela da je u Gradišci trenutno 30 lica pod zdravstvenim nadzorom, od kojih je 12 pozitivnih na virus korona i 18 kontakata, a da se u gradiškoj Bolnici liječi jedno lice oboljelo od „kovida 19“.

M.Malešević

Share With: