Top lista

Top lista za 23.01.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci prijavljeno više od 30 plivača za Časni krst

Na Bogojavljenje, u nedelju 19. januara, u Gradišci će biti služena Sveta liturgija, organizovana litija kroz grad i plivanje za časni krst na rijeci Savi.

Arhijerejski namjesnik Gradiški, protojerej stavrofor Gojko Slijepčević rekao je da se do sada prijavilo 30 učesnika i dodao da se svi zainteresovani mogu prijaviti danas do 18 časova u hramu Pokrova Presvete Bogorodice.

“Svi kandidati trebaju proći sutra i prekusutra, zdravstevni pregled u Domu zdravlja, kako bi se izbjegao rizik po njihovo zdravlje”, istakao je Slijepčević.

Sveta liturgija i veliko osvećenje Bogojavljenske vodice u hramu Pokrova Presvete Bogorodice planirani su u 9 časova, a polazak Bogojavljenske litije ispred hrama u 11 časova.

U 11 časova i 30 minuta predviđen je dolazak litije na rijeku Savu kod „Kajak kluba“, gdje je od 12 časova planirano veliko osvećenje Bogojavljenske vodice i plivanje za časni krst.

Iz Srpske pravoslavne crkve, Arhijerejskog namjesništva gradiškog, pozvali su vijernike, djecu i omladini svetosavsku i sve ljude dobre volje da učestvuju u svetom bogosluženju, svečanoj Bogojavljenskoj litiji i plivanju za časni krst.

Share With: