U Gradišci počela vakcinacija protiv virusa korona lica starijih od 65 godina

Vakcinacija građana Gradiške starijih od 65 godina, vakcinama protiv virusa korona „sputnjik ve“, počela je danas u Higijensko-epidemiološkoj službi gradiškog Doma zdravlja.

Načelnik ove službe doktorica Slađana Tepavac rekla je da se lica starija od 65 godina za vakcinaciju prijavljuju u svojim timovima porodične medicine, te da ih se do sada prijavilo oko 2.500.

Ona je navela da će svi prijavljani za vakcinaciju biti pozivani i zamolila ih za strpljenje i da poštuju svoje termine, dodajući da je obezbjeđeno dovoljno doza vakcina.

„Kada se završi vakcinacija zainteresovanih građana starijih od 65 godine nastavljamo prema planu vakcinacije u Republici Srpskoj, odnosno sa vakcinacijom hroničnih bolesnika i lica koja rade u istitucijama od javnog značaja“, rekla je Tepavac.

Prvu dozu vakcina protiv virusa korona za građane starije od 65 godina u Gradišci primila je šezdesetdevetogodišnja Smilja Šijan.

Ona je navela da se za vakcinaciju prijavila čim je to bilo moguće, te preporučila svima koji mogu da prime vakcinu kako bi već jednom stalo u kraj pošasti virusa korona, ali i pozvala građane da se pridržavaju mjera zaštite, da nose maske i ne okupljaju se većem broju.

Vakcinu „sputnjik ve“ primio je i devedesetjednogodišnji Đuro Krčmar iz Gradiške koji je istako da su se on i njegova supruga prijavili za vakcinaciju jer smatra da je to najbolji vid zaštite od zaraznih bolesti.

„Mnogi su skeptični i prema vakcinama protiv gripa. Ja tu vakcinu primam već 27 godina i od tada nikad nisam imao grip, a prije toga sam imao strašne komplikacije i visoku temparaturu. Sada neki kažu da neće da prime vakcinu protiv virusa korona, što smatram da je suludo jer je jedan život a nauka i ljekari znaju šta je najbolje raditi da bi sačuvali zdravlje ljudi“, istakao je Krčmar.

U Gradišci je proteklih dana završena vakcinacija zainteresovanih zdravstvenih radnika i zaposlenih i osoba smještenih u domovima za stara lica, a vakcinacija građana starijih od 65 godina biće nastavljena u ponedjeljak na vakcinalnom punktu u gradiškom Kulturnom centru.

M.Malešević

Share With: