U Gradišci održana centralna manifestacija povodom obilježavanja 1. maja-Međunarodnog praznika rada

Savez sindikata Republike Srpske organizovao je danas u Gradišci centralnu manifestaciju povodom obilježavanja 1. maja – Međunarodnog praznika rada, pod sloganom „Republiku Srpsku grade radnici, povećajte plate da bi ostali ovdje“.

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je da sindikat tradicionalno obilježava 1.Maj i dodala da su ove godine aktivnosti usmjerene u tri pravca.

“Prva aktivnost je saradnja sa inspektoratom Republike Srpke kako bi se izvršila kontrola rada za vrijeme državnih i vjerskih praznika, druga aktivnost je ovaj skup sa kojeg smo na simboličan način željeli poslati poruku da Srpsku grade radnici i da je potrebno povećati plate kako nam radnici ne bi odlazili iz zemlje“, istakla je Mišićeva.

Ona je dodala da će na sam praznik rada, sutra 1.maja biti održana sjednica Predsjedništva Saveza sindikata na kojoj će predsjednici granskih sindikata zauzeti stav u vezi sa dogovorenim tekstom opšteg kolektivnog ugovora.

„Sve te aktivnosti fokusirane su samo na jedno, a to je povećanje plata i poboljšanje uslova rada, povećanje najniže plate na 500KM do 1.jula ove godine kao i izmirenje određenih zakonskih rješenja koji su dio Memoranduma koji smo potpisali sa Vladom“, naglasila je Mišićeva.

Sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srspke biće održana u zgradi Gradske uprave sa početkom u 9.00 časova, a zasjedanju će, osim članova Predsjedništva, prisustvovati ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i ministar energetike i rudarstva Petar Đokić.

Share With: