U Gradišci održan Godišnji koordinacioni sastanak razvojnih agencija

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas da je resorno ministarstvo na raspolaganju razvojnim agencijama i da podržava njihove aktivnosti.

Petričević je naveo da je Godišnji koordinacioni sastanak razvojnih agencija, koji je danas u Gradišci organizovala Republička razvojna agencija, prilika da bude predstavljen rad republičke i lokalnih razvojnih agencija i projekti koje realizuju.

„Razvojna agencija Republike Srpske ima obavezu privlačenja sredstava iz određenih međunarodnih fondova i da to predstavi lokalnim zajednicama“, rekao je Petričević novinarima u Gradišci.

Direktor Razvojne agencije Srpske Marinko Đukić rekao je da je smisao Godišnjeg koordinacionog sastanka da Republička razvojna agencija i razvojne agencije opština i gradova Srpske predstave svoje aktivnosti, s ciljem dalje koordinacije i unapređenja rada na realizaciji projekata.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izrazio je zadovoljstvo što je Gradiška domaćin koordinacionog sastanka razvojnih agencija, navodeći da je to i šansa da gradska Razvojna agencija i Odjeljenje za međunarodne projekte i lokalni razvoj u Gradskoj upravi stiču nova iskustva u razgovoru sa predstavnicima drugih lokalnih zajednica.

„Podrška grada Gradiška radu lokalne Razvojne agencije i Odjeljenja za razvoj pokazala se kao opravdana jer smo u prethodne četiri godine povukli oko 60 miliona KM grant sredstava za razne projekte, što je iznos dva godišnja gradska budžeta“, istakao je Adžić.

Na Godišnjem koordinacionom sastanku u Gradišci razgovarano je o razvoju i promociji poslovnih zona, aktuelnim projektima i programima koje sprovodi Razvojna agencija Republike Srpske, iskustvima u saradnji sa lokalnim zajednicama i lokalnim razvojnim agencijama, kao i programu Horizont za podršku razvoju preduzeća i preduzetništva.

M.Malešević

Share With: