Top lista

Top lista za 22.01.2022.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci održan Godišnji koordinacioni sastanak razvojnih agencija

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je danas da je resorno ministarstvo na raspolaganju razvojnim agencijama i da podržava njihove aktivnosti.

Petričević je naveo da je Godišnji koordinacioni sastanak razvojnih agencija, koji je danas u Gradišci organizovala Republička razvojna agencija, prilika da bude predstavljen rad republičke i lokalnih razvojnih agencija i projekti koje realizuju.

“Razvojna agencija Republike Srpske ima obavezu privlačenja sredstava iz određenih međunarodnih fondova i da to predstavi lokalnim zajednicama”, rekao je Petričević novinarima u Gradišci.

Direktor Razvojne agencije Srpske Marinko Đukić rekao je da je smisao Godišnjeg koordinacionog sastanka da Republička razvojna agencija i razvojne agencije opština i gradova Srpske predstave svoje aktivnosti, s ciljem dalje koordinacije i unapređenja rada na realizaciji projekata.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić izrazio je zadovoljstvo što je Gradiška domaćin koordinacionog sastanka razvojnih agencija, navodeći da je to i šansa da gradska Razvojna agencija i Odjeljenje za međunarodne projekte i lokalni razvoj u Gradskoj upravi stiču nova iskustva u razgovoru sa predstavnicima drugih lokalnih zajednica.

“Podrška grada Gradiška radu lokalne Razvojne agencije i Odjeljenja za razvoj pokazala se kao opravdana jer smo u prethodne četiri godine povukli oko 60 miliona KM grant sredstava za razne projekte, što je iznos dva godišnja gradska budžeta”, istakao je Adžić.

Na Godišnjem koordinacionom sastanku u Gradišci razgovarano je o razvoju i promociji poslovnih zona, aktuelnim projektima i programima koje sprovodi Razvojna agencija Republike Srpske, iskustvima u saradnji sa lokalnim zajednicama i lokalnim razvojnim agencijama, kao i programu Horizont za podršku razvoju preduzeća i preduzetništva.

M.Malešević

Share With: