U Gradišci odigrana predstava „Deset naprema jedan“

U Kulturnom centru Gradiška sinoć je izvedena pozorišna predstava „Deset naprema jedan“ po tekstu i režiji poznate glumice Tatjane Kecman.

Glumica Tatjana Kecman, autor teksta i glavni lik u predstavi „Deset naprema jedan“, istakla je da predstava govori o deset različitih žena čiji su likovi prikazani kroz svakodnevne životne situacije. „U predstavi glumim deset žena različitih karaktera i životnih sudbina, ali svako od nas će te žene prepoznati u nekoj od žena iz našeg okruženja. Veoma je zanimljivo biti u koži neke naše tetke, bake, majke, sestre, jer to su, u suštini, dame iz našeg komšiluka. Kada su u pitanju žene koje glumim u predstavi, primijetila sam da muškarci vole ozbiljne i jake, ali istovremeno i nježne žene“,  istakla je Kecmanova.

Kecmanova je rekla da je predstava nastala prije 15 godina, te da je plod slučajnosti i dodala da je nastala iz potrebe za smijehom jer, prema njenim riječima, smijeh je ljekovit i svima nam je neophodan.

„Predstava je izvođena je oko 1000 puta, a  karakteriše je interakcija sa publikom što uvijek bude prilično zanimljivo.Posjetila sam veliki broj zemalja izvodeći ovu predstavu, čak sam bila i u Australiji“, istakla je Kecmanova.

S.Vidović

Share With: