U Gradišci obilježen dan BORS-a i Dan boraca Republike Srpske

Povodom obilježavanja Dana boračke organizacije i Dana boraca Republike Srpske, u Gradišci je danas služen parastos i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da je opredjeljenje i obaveza Grada Gradiška da ovakve događaje obilježava, njeguje tradiciju i da se pokloni onim ljudima koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske.

„Gradska uprava je od 2016. godine opredjeljena da sve uskraćene nadležnosti vrati boračkoj organizaciji, a ove godine, u odnosu na prošlu godinu, uvećali smo davanje za 18 odsto za boračke organizacije proistekle iz svih proteklih ratova“, naglasio je Adžić, čestitajući svim borcima Dan boraca Republike Srpske.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Milovan Gagić naglasio je da ova organizacija ima dobru saradnju sa Gradskom upravom ističući da su vodeći u Republici Srpskoj prema pružanju pomoći boračkoj populaciji i obilježavanju manifestacija i održavanja spomen obilježja.

„Na republičkom nivou borci nisu dobili prava koja zaslužuju. Mogli bi reći da republička Boračka organizacija stagnira, da borci čekaju izmjene zakona i povećanje prihoda“ rekao je Gagić.

U okviru obilježavanja Dana boračke organizacije i Dana boraca Republike Srpske, Boračka organizacija grada Gradiška je održala sastanak sa gradskim odborom SUBNOR-a na kome je dogovoreno zajedničko obilježavanje značajnih istorijskih datuma, humanitarnu akciju darivanja krvi u kojoj su učestvovali članovi ekipe  Kluba malog fudbala „Boračka“ kao i prikupljanje novčane pomoći za borce iz opštine Kostajnica čija imovina je stradala u zemljotresu ali i pomoć četvoročlanoj porodici preminulog borca prve kategorije iz Gradiške.

Share With: