Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U Gradišci 12 lica oporavljeno od virusa korona

U posljednja dva dana u Gradišci nisu registrovani novi slučajevi pozitivnih lica na virus korona rekla je u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške direktor Doma zdravlja Gradiška Vesna Gluvić Čelić.

Gluvić Čelić je podsjetila da je u Gradišci do sada registrovano ukupno 57 osoba pozitivnih na virus korona, od čega je 12 lica oporavljeno.

„Trenutno se na Infektivnoj klinici UKC-a u Banjaluci liječi jedno lice, na grudnom odjelu gradiške Bolnice pet lica i njihovo stanje je stabilno“, navela je Gluvić Čelič.

Ona je dodala da je od pozitivnih lica 14 lica u kućnoj izolaciji, da su neki otpušteni iz  studenstkog doma, neki iz Bolnice i Infektivne klinike, dok se u Studenstkom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi 19 osoba kod kojih je dokazano prisustvo virusa, a nemaju simptome.

„Kada dođe vrijeme za njihovo retestiranje to preuzima Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Banjaluka i nakon dva retesta ta lica idu kući gdje moraju ostati u kućnoj izolaciji još 14 dana“, pojasnila je Gluvić Čelić.

Gluvić Čelić je navela da je preminulo šest lica iz Gradiške kod kojih je dokazano prisustvo virusa korona, a imali su nekoliko pridruženih oboljenja.

Ona je istakla da je situacija blaža, da je virus oslabio i da je sada više osoba bez simptoma koje je teško registrovati.

U Gradišci je u izolaciji trenutno 171 osoba, dok je iz izolacije izašlo 870 osoba.

Dom zdravlja Gradiška organizovao je rad svojih službi u skladu sa mjerama izrečenim zbog korona virusa.

Opširnije o svemu poslušajte u emisiji.

 

Share With: