У Горњој Јурковици нових 780 метара асфалтног пута, градиће се и наредне године

У мјесној заједници Горња Јурковица свечано је пуштена у употребу дионица асфалтног пута дужине 780 метара, чија изградња је финансирана средствима из буџета града Градишка.

Мјештанин овог поткозарског села Вукашин Гајић истакао је да увијек има локалних путева које је потребно асфалтирати, али да су захваљујући градским властима услови за живот у Горњој Јурковици посљедњих година значајно побољшани.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић навео је да је, осим изградње новог пута, у Горњој Јурковици ове године дјелимично реконструисана дионица асфалтног пута у дужине око 400 метара, те урађена подлога за асфалтирање још двије дионице од 650 и 500 метара.

„Ова два пута биће асфалтирана одмах почетком грађевинске сезоне наредне године, а укупна вриједност радова на изградњи и реконструкцији путева у Горњој Јурковици ове године износила је око 210.000 КМ“, рекао је Аџић.

Он је поновио да је циљ свих пројеката у руралним срединама Градишке да се људима на селу створе бољи инфраструктурни услови и саобраћајна повезаност са градским срединама, те их тако подстакне да остану да живе на својим пољопривредним газдинствима.

Из Градског буџета ове године издвојено је око милион и по КМ за изградњу више од 12 километара путева у 13 мјесних заједница у руралном подручју Градишке.

М.Малешевић

Share With: