U Gornjim Podgradcima organizovana podjela novogodišnjih paketića

Mjesna zajednica Gornji Podgradci kod Gradiške ove godine je od srpskog člana Predsjedništava BiH Milorada Dodika i institucija Republike Srpske za tri projekta dobila donaciju od ukupno 100.000 KM, rekao je sinoć predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Zvjezdan Panić.
„Osim ugradnje centralnog grijanja u Društvenom domu `Lapa Radić`, prije nekoliko dana završena je i parohijska kuća koja je predata na upotrebu podgradačkom parohu, a započeta je i izgradnja fasade na jednoj stambeno-poslovnoj zagradi“, rekao je Panić, zahvalivši i svim ostalim donatorima koji su pomogli da se ovi vrijedni projekti realizuju.

Panić je istakao da je Društveni dom bio u veoma lošem stanju te da je Savjet mjesne zajednice kroz učešće u UNDP-ovom projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i druge donacije ranije obezbijedio sredstava za kompletno renoviranje objekta.

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništava BiH, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i Vladi Srpske koji su za realizaciju projekta ugradnje centralnog grijanja u Društvenom domu „Lepa Radić“ donirali 38.000 KM.

Panić je dodao da je započeta i realizacija projekta izgradnje manje poslovne zone, koja bi na oko tri hektara zemljišta obezbijedila povoljne uslove za izgradnju proizvodnih ovjekata, u kojima bi bilo zaposleno oko 150 radnika.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je da, nakon instaliranja centralnog grijanja i ranije rekonstrukcije, Društveni dom u Gornjim Podgradcima sada može u punom kapacitetu da služi građanima i Kulturno-umjetničkom društvu „Kozara“.

Adžić je istakao da realizovani projekti u Gornjim Podgradcima dokazuju da se zajedničkim radom i zalaganjem republičkih i gradskih vlasti i savjeta mjesnih zajednica može dosta uraditi na unapređenju uslova života građana.

Savjet mjesne zajednice Gornji Podgradci večeras je organizaovao podjelu novogodišnjih paketića za 120 djece sa ovog područja koje je doniralo preduzeća „Zrnić mont“ iz Banjaluke.

Na manfestaciji podjele novogodišnjih paketića, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Kozara“ Nebojša Šinik dodijelio je zlatne plakete Zoranu Adžiću, Zvjezdanu Paniću i Vasi Zrniću za doprinos u poboljšanju uslova rada ovog društva.

Šinik je zahvalo svim donatorima koji su obezbijedili da 120 članova KUD-a „Kozara“ sada svoje probe mogu da organizuju i tokom zimskih mjeseci.

M.Malešević

Share With: