U Domu zdravlja Gradiška počelo naručivanje za vakinaciju Fajzerom

Dom zdravlja Gradiška dobio je određenu količinu vakcina proizvođača Fajzer namijenjenih za vakcinaciju prvom i buster dozom.

Načelnica Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška Slađana Tepavac rekla je da se svi zainteresovani građani za vakcinaciju Fajzer vakcinom trebaju naručiti na broj telefona 066 589 220.

„Velika je zainteresovanost građana za vakcinaciju Fajzer vakcinom i zbog toga svi zainteresovani koji žele kao prvu i buster dozu primiti vakcinu Fajzer, potrebno je da se prethodno naruče“, rekla je Tepavac i dodala da će samo na taj način moći primiti pomenutu vakcinu. Tepavac je istakla da je prošle sedmice počela vakcinacija buster dozom i dodala da je do sada treću dozu primilo 125 građana.

„Kategorije stanovništva koje sada mogu da prime buster dozu su: zdravstveni i prosvjetni radnici, korisnici i osoblje staračih domova kao i osobe starije od 65 godina i osobe sa hroničnim oboljenjima“, pojasnila je Tepavac i dodala da se kao buster doza može primiti ista vrsta vakcine kao prve dvije, a može se primiti i vakcina drugog proizvođača. Treća doza može se primiti nakon šest mjeseci od davanja druge doze.

Govoreći o vakcinaciji prvom i drugom dozom, Tepavac je rekla da je do sada prvu dozu primilo 15 519 lica, a sa obje doze vakcinisano je 13 682 lica.Tepavac je naglasila da se vakcinacija od prošle sedmice obavlja u prostorijama bivše blagajne pored Službe hitne pomoći, a radno vrijeme je od 8 do 14 časova.

Na području Gradiške trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 278 lica od čega je aktivno pozitivnih 148, a prema riječima doktorice Tepavac, trenutna epidemiološka situcija na području Gradiške je stabilna.

S.Vidović

Share With: