У четвртак обиљежавање Дана несталих и погинулих у Градишци

Служењем парастоса и полагањем вијенаца на Централно спомен обиљежје погинулим борцима, у Градишци, 14. септембра са почетком у 11 часова, биће обиљежен Дан несталих и погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Градишка, Драгица Матковић каже да више од двадесет година обиљежавају Дан несталих и погинулих бораца, те да очекују присуство чланова породица погинулих и несталих, као и представника републичке и градске власти. Она је истакла да се у Градишци и даље трага за 13 бораца и цивила, те да је до сада само једно лице пронађено. Матковићева је додала да расвјетљавање судбине несталих лица стагнира.

Република Српска, према подацима Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражења несталих лица, трага за још 1.646 несталих лица, од којих је 1.011 цивила, међу којима су 312 жене и дјеца. Трага се за још 623 нестала припадника Војске Републике Српске и 12 припадника МУП-а.

У протеклом рату из Градишке животе је дало 613 бораца, кажу у Градској организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Градишка.

Н.М.

Share With: