У Болници Градишка за сада није обавезно ношење маски

У Болници Градишка за сада нема потребе за увођењем обавезног ношења маски, али ће у случају погоршања епидемиолошке ситуације бити донесене одређене мјере у циљу спрјечавања ширења респираторних инфекција и ковида, изјавио је директор ове установе Рајко Додик.

Он је рекао да укупан број пацијената који су посљедњих дана збрињавани у градишкој Болници, због респираторних инфекција, није толики да би се могло оцијенити да је епидемиолошка ситуација значајно погоршана, али да је примјетан благи тренд погоршања.

„Болница Градишка је раније током пандемије неколико пута мијењала начин рада и има план увођења одређених мјера у различитим случајевима погоршања епидемиолошке ситуације. Ако буде повећаван број заражених, прва мјера је забрана посјета пацијентима а након тога и увођење обавезе ношење заштитних маски за запослене у Болници“, закључио је Додик.

Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци, због повећања броја обољелих од респираторних инфекције и ковида, увео је обавезу ношења заштитних маски до 1. марта наредне године.

М.М.

Share With: