У акцији појачане контроле саобраћаја евидентирана 102 прекршаја

У регионалнoj акцији контроле саобраћаја која је јуче од 7 до 20 часова спроведена на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, контролисано је 200 учесника у саобраћају а су евидентирана 102 прекршаја.

Акција се односила на појачане контроле мотоцикала, лаких мотоцикала, мопеда, тротинета, кориштење сигурносних сједалица, коришћење безбједносног појаса, као и однос возач – пјешак.

Из Полицијске управе је саопштено да су од укупно 102 саобраћајна прекршаја, евидентирана су 43 прекршаја због некориштења безбједносног појаса, 13 прекршаја због некориштења сигурносних сједалица, 18 прекршаја однос возач – пјешака, два прекршаја због некориштења заштитне кациге, те 26 прекршаја по другим основама.

У саопштењу се додаје да су полицијски службеници Полицијске станице Србац, јуче око 21 час и 15 минута часова у улици Данка Митрова у Србцу, лишили су слободе лице иницијала М.Б. из Српца, возача код коjeг је утврђено присуство алкохола у организму од 1,68 промила.

„Након престанка разлога за задржавање наведено лице је пуштено на слободу, а истом је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ“, наводе из Полицијске управе.

Из ове управе поручују да наставити са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају, те апелују на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

 

М.Малешевић

Share With: