Top lista

Top lista za 25.09.2021.god.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

U 2019. godini 91 intervencija zbog požara na otvorenom

Novim Zakonom o zaštiti od požara u Republici Srpskoj zabranjuje se svako spaljivanje poljoprivrednog otpada ukoliko se prethodno ne obavijesti Vatrogasna jedinica nadležna za to područje.

Starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška Goran Stojaković, gostujući u emisiji“Aktuelno“ Radio Gradiške, istakao je da su za nepoštovanje ove zakonske odredbe predviđene represivne mjere.“Ukoliko dođe do požara širih razmjera, inspektori za zaštitu od požara mogu da kazne fizičko lice novčanom kaznom u iznosu od 100 do 1 000KM“, rekao je Stojaković i dodao da je pomenuta odredba u skladu sa odredbom iz Odluke o mjerama zaštite od požara koju je donijela Skupština grada Gradiška i kojom je, od 15.maja do 1.oktobra, zabranjeno spaljivanje biljnog otpada bez saglasnosti Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška.

Stojaković je istakao da je u 2019.godini Profesionalna vatrogasna jedinica Gradiška imala 301 intervenciju, a od tog broja 91 odnosila se na požare na otvorenom prostoru. On je apelovao na građane da prilikom uređenja imanja preduzmu sve neophodne mjere, da spaljivanje biljnog otpada obavljaju pod nadzorom, na manjim površinama i za vrijeme povoljnih vremenskih prilika.

Share With: