Facebook
YouTube
Instagram
Top lista

Топ листа за 09.07.2022.год.
Partneri
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image
Widget Image

Turistička signalizacija postavljena na 12 lokacija u gradu

Turistička organizacija grada Gradiška završila je svu tehničku dokumentaciju za postavljanje turističke signalizacije na području Gradiške, te prvu fazu ovog projekta koja je podrazumjevala postavljenje signalizacije na 12 lokacija u gradu, rekao je direktor gradiške Turističke organizacije Miloš Vujinić, gostujući u emisiji „Aktuelno“ Radio Gradiške.

„Sledeće godine planirano je da, kroz projekte u saradnju sa Razvojnom agencijom Gradiška, nastavimo sa postavljanjem turističke signalizacije na svih 55 planiranih lokacija na području Gradiške“, istakao je Vujinić.

On je dodao, da osim projekta postavljanja turističke signalizacije, Turistička organizacija grada Gradiška trenutno radi na označavanju planinarskih staza na Kozari, što realizuju u saradnji sa Šumskim gazdinstvom Gradiška i Planinarskim sportskim društvom „Patrija“.

Vujinić je naveo da je u toku i realizacija projekta otvaranja „Kuće Lijevča i Potkozarja“, koja će biti smještana u centru grada i u kojoj će se prodavati domaći proizvodi sa područja Gradiške.

„Adapatacija prostora je započeta. U jednom segmentu je planirana prodaja domaćih proizvoda, gdje ćemo nastojati da bude zastupljeno što više domaćih proizvođača hrane, a „Kuća Lijevča i Potkozarja“ mnogo će značiti i za promociju svih turističkih potencijala Gradiške“, dodao je Vujinić.

On je podsjetio da je republičkom kampanjom „Doživimo Srpsku“, koja ima za cilj promociju turustičkih potencijala Republike Srpske, obuhvaćeno i Jezero Laminci, gdje se mogu iskoristiti turistički vaučeri, ali da turisti na području Gradiške mogu još mnogo toga da posjete, poput brojnih izletišta u Potkozarju, a jedan od velikih potencijala je i rijeka Sava.

Vujinić je naglasio da je jedan od problema za razvoj turizma u Gradišci nedostatak smještajnih kapaciteta, a ove godine turistička ponuda siromašnija je i za brojne tradicionalne manifestacije, koje neće biti održane zbog loše epidemiološke situacije.

Share With: