Тунис, хит дестинација за љетовање ове сезоне

Почело је љето и вријеме одмора и путовања. Иако су цијене аранжмана ове сезоне веће него претходне међу грађанима, према информацијама из туристичких агенција, влада веће интересовање него прошле године.

Кафа од 6 до 10 евра, палачинка 6, пљескавице и до 22 евра, само су неке од цијена са хрватског приморја које су разљутиле туристе али их нису спријечиле да љетују у сусједној нам земљи коју многи бирају због близине. Има и оних који кажу да им то итекако смета због чега бирају Грчку, Турску и друге дестинације.

Да су грађани све више заинтересовани за даље дестинације потврдио је Ведран Јокић, директор Туристичке агенције“ Контики тревел“ , пословница Бањалука.“ Хит дестинација ове године је Тунис, а грађани се традиционално одлучују и за Египат, Турску и Грчку“, навео је Јокић и додао да је интересовање за љетовање ове године много веће него прошле.

Међу грађанима са којима смо разговарали доста је оних који још нису одлучили гдје ће на одмор, као и оних који су нам рекли, да управо због високих цијена смјештаја неће нигдје путовати, али и грађана који су нам се пожалили да због ниских примања нису у могућности отићи на љетовање, али они наравно нису хтјели пред наше камере. Оно што не бисмо смјели заборавити, кад су у питању одмори и љето, јесте чињеница да и Градишка и сусједни градови и општине нуде привлачна мјеста за одмор, са добром храном и чистом природом.

С.Видовић

Share With: