Црвени крст обиљежава Недјељу борбе против туберкулозе

Црвени крст Републике Српске у периоду од 14. до 21. септембра обиљежава Недјељу борбе против туберкулозе, под називом  „Сат откуцава, вријеме је да се оконча тб“.

Градска организација Црвеног крста Градишка обиљежиће, сутра у времену од 12:00  до 13:00 часова, Недељу борбе против туберкулозе продајом маркица и подјелом пропагандног материјала на пункту у граду испред поште од стране Клуба младих.

У плану је и посјета основним школама „Вук Стефановић Карџић“ Турјак и „Козарсака дјеца“ Крушкик, гдје ће запослени и волонтери Црвеног крста Градишка на отвореном одржати предавање о туберкулози.

У сриједу, 15. септембра представници Црвеног крста посјетиће грудни одјел Болнице Градишка у 11:30 часова и том приликом уручити Одјелу хигијенско-дезинфекциона средства и свим пацијентима који се налазе на плућном одјелу пригодне хигијенско-прехрамбене пакете.

Акција добровољног давалаштва крви у склопу обиљежавања „Недеље борбе против туберкулозе“ биће одржана у понедјељак 20.септембра.

У оквиру обиљежавања Недјеље борбе против туберкулозе у плану је  и додјела  прехрамбено хигијенских пакета социјално угроженим породицама, а нарочито онима који живе сами и без ближих сродника.

 

Г.Влаинић

Share With: