Црвени крст Градишка обиљежиће „Недјељу дјетета“

Градска организација Црвеног крста Градишка обиљежиће низом активности „Дјечију недјељу“ од 2. до 8. октобра  под слоганом „ Другарство чувајмо, љубав његујемо“.

Волонтери и запослени  Црвеног крста Градишка посјетиће сутра, 2. октобра ЈУ ОШ „Васа Чубриловић“ Градишка и провести низ активности са ученицима.

У уторак и сриједу 3. и 4. октобра посјетиће вишечлане породице и уручити прехрамбено-хигијенске пакете.

У четвртак, 5. октобра  у сарадњи са ЈУ „Центар за социјални рад“ Градишка организоваће за ученике Подручне школе у Врбашкој предавање на тему„ Другарство чувајмо, љубав његујемо “ уз пригодни забавни програм. Ученици  поменуте школе освјежиће  „Кутак Црвеног крста“ и организовати радионицу за дјецу са циљем упознавања дјеце са дјечијим правима и хуманим вриједностима које наше друштво његује.

Петак, 6. октобар  у 9 часова предвиђена је посјета    ЈПУ „Лепа Радић“ вртић „Бамби“  гдје ће се дружити са старијом групом у уручити им скромне поклоне, разговорати о „Недјељи дјетета“, приказати цртани филм „Помоћко“ и подјелити симболичне поклоне.

Малишани вртића уручиће Црвеном крсту Градишка донацију коју ће сакупљати током Недјеље дјетета.

Истог дана у 10 часова волонтери и запослени Црвеног крста Градишка у сарадњи са ЈУ „Центар за социјални рад“ Градишка дружиће се у моторичком парку са члановима Удружења „Дуга“ Градишка те дјецом из основних школа са подручја Градишке.

Пропагандни материјал  који је значајан у обиљежавању ове манифестације достављен је свим основним и средњим школама у Градишци.

Д. Јанковић

Share With: