Централна свечаност Дана Републике у Бањалуци, дефиле у Источном Сарајеву, обиљежавање у свим градовима и општинама

Централне манифестације поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, биће одржане у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Према програму обиљежавања Дана Републике, у недјељу, 8. јануара, у 10.00 часова предвиђено је полагање вијенаца на Споменик палим борцима Војске Републике Српске на гробљу Свети Пантелија у Бањалуци, а у 11.00 часова на Тргу палих бораца НОР-а на платоу испред хотела „Босна“.

У 12.00 часова биће положени вијенци код Спомен костурнице на Градском гробљу и на гробници 12 бањалучких беба, а делегација Кабинета предсједника Републике Српске положиће цвијеће на споменик бањалучким бебама на Тргу српских јунака на платоу испред Музеја савремене умјетности Републике Српске.

Поводом Дана Републике, у 12.00 часова у Модричи, делегација Српске положиће вијенац нна спомен-обиљежје бившег предсједника Републике Милана Јелића, најављено је из Кабинета предсједника Српске.

У 13.00 часова у Културном центру Бански двор предвиђена је додјела одликовања заслужним иснтитуцијама и појединцима, а у 16.00 часова у Спортској дворани „Борик“ биће одржана свечана академија Поводом Дана Републике.

У Административном центру Владе Републике Српске у 18.00 часова биће уприличен свечани пријем.

У понедјељак, 9. јануара, у 8.30 биће служена Света архијерејска литургија у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Поводом Дана Републике, у 12.00 часова биће положени вијенци на Српском војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ у Сокоцу, а у 14.00 часова почеће свечани дефиле у Улици Стефана Немање у Источном Сарајеву.

У 19.00 на Тргу Републике Србије биће уприличен ватромет уз концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске.

У Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, поводом Дана Републике, публици ће се представити глумци Националног драмског позоришта Русије из Санкт Петерсбурга са представом „Желим живјети“, саопштено је из Кабинета предсједника Републике.

У саопштењу се наводи да ће, осим у Бањалуци и Источном Сарајеву, Дан Републике бити свечано и достојанствено обиљежен у свим градовима и општинама широм Српске.

Срна

Share With: