Teniserka Tea Kovačević najbolji sportista Gradiške za 2021. godinu

Jedanaestogodišnja teniserka Tea Kovačević proglašena je za najboljeg sportistu Gradiške u ovoj godini.
Titulu najbolja sportska ekipa na Izboru najboljih sportista Gradiška za 2021. godinu ponio je Fudbalski klub „13 Skojevki“ iz Grbavaca.

Za Teu iz Teniskog kluba „Braća Kovačević“ ovo je druga uzastopna titula najboljeg sportiste Gradiške, a ove godine je pod trenerskim vođstvom svog oca Marka osvajala prestižne svjetske turnire za teniserke do 11 i 12 godina.

Osvajala je redom turnire teniskih akademija Rafaela Nadala u Španiji, Borisa Bekera u NJemačkoj, Kim Klajsters u Belgiji, zatim turnire u Parizu, Beogradu, Dubrovniku i Skoplju.

Tea je istakla da joj ovo priznanje mnogo znači jer iskreno voli Gradišku i nada se da će u budućnosti ostvarivati još bolje rezultate za sebe i svoj grad.

Ova mlada teniserka je najavila da već poslije 1. januara treba da putuje na turnir u Italiju, a u februaru će igrati u Francuskoj, gdje očekuje i svoj do sada najznačajniji uspjeh u juniorskoj konkurenciji.

Drugoplasirani sportista Gradiške za ovu godinu je kuglašica „Kozare“ Tatjana Zlojutro, a trećeplasirani kapiten rukometaša „Kozare“ Marko Petošević.

Perspektivni sportisti su karatistkinja kluba „Sensei karate do“ iz Nove Topole Milica Kačavenda i mladi golman Fudbalskog kluba „Kozara“ Pavle Glišić.

Titula najboljeg sportiste u konkurenciji lica sa invaliditetom pripala je Predragu LJepojeviću, koji se kao član Društva za sport i rekreaciju „Svjetlost“ istakao u takmičenjima u govornom pikadu za slijepe.

Najbolji trener je Saša Kruljanin, trener kadetske ekipe Fudbalskog kluba „Kozara“, a predsjednik Gradskog fudbalskog saveza Gradiška Ilija Gigović je najbolji sportski radnik u 2021. godini.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić istakao je da je Tea Kovačević drugi put sportskoj javnosti u Gradišci pokazala da trud, energija i upornost mogu da donesu i svjetske rezultate.

„Tea zaslužuje titulu najboljeg sportiste Gradiške jer je imala izvanredne rezultate, koji se možda mogu porediti samo sa rezultatima nekada najboljih svjetskih teniserki kao što je Monika Seleš. Grad Gradiška stoji iza Tee Kovačević i stajaće i u budućnosti, a od srca joj želimo da postane najbolja teniserka svijeta“, rekao je Adžić.

On je naveo da sa ponosom može reći da je Gradiška grad sporta i mladih sportista, da ima više od 70 sportskih klubova i brojne sportiste koji uspjesima predstavljaju svoj grad širom regiona, Evrope i svijeta.

„Mnogi nisu vjerovali da ćemo završiti izgradnju naše Arene. Mnogi su smatrali da je to preglomazna sportska dvorana za Gradišku, a sada se pokazuje da čak nedostaje slobodnih termina za treninge“, istakao je Adžić.

On je najavio da će grad, uz trenutna značajna budžetska izdvajanja za sport, osnovati i fond za pomoć talentovanim mladim sportistima.

Gligo Čikić, predsjednik Fudbalskog kluba „13 Skojevki“, najbolje gradiške sportske ekipe u ovoj godini, zahvalio je stručnom žiriju i gradu za priznanje koje obavezuje na nove uspjehe, te fudbalerima koji su se ove godine plasirali u Regionalnu ligu i nastavljaju sa dobrim igrama.

Čikić je istakao da Klub ima vrijednu upravu i brojne sponzore koji su obezbijedili oko 280.000 KM za izgradnju infrastrukture na fudbalskom stadionu u Grbavcima.

Svečanost proglašenja najboljih sportista Gradiške održana je večeras u Kulturnom centru. /kraj/mm/vj/foto

Share With: